Конституційний суд України визнав неконституційним законопроект президента Володимира Зеленського про додаткові підстави для дострокового припинення повноважень нардепа.

Про це повідомив представник президента у КСУ Федор Веніславський, передає LIGA.net.

Причиною такого рішення КСУ стало те, що зазначений законопроєкт не відповідає 157-й і 158-й статтям Конституції України (Конституція України не може бути змінена, якщо зміни передбачають скасування чи обмеження прав і свобод людини й громадянина або якщо вони спрямовані на ліквідацію незалежності чи на порушення територіальної цілісності України).

Конституційний Суд України, фото: delo.ua

Згідно із законопроєктом №1027, повноваження нардепа могли б бути припинені, якщо суд звинуватить депутата в "кнопкодавстві", якщо народний обранець буде відсутній на третині пленарних засідань Ради без поважної причини, а також якщо він перестав бути громадянином України або ж виїхав до іншої країни. Окрім того, позбавлення мандату стосуватиметься й з несумісністю діяльності депутата з іншими видами діяльності.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Нагадаємо, народний депутат від президентської фракції "Слуга народу" Олексій Устенко потрапив у гучний скандал. Він заявив, що Україна нібито сама спровокувала анексію Криму, "прийнявши" у 2014 році закон про мову.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Путіна зробили "реверанс" Зеленському: мир на Донбасі, формула Штайнмайєра та інші "обіцянки" Лаврова.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.