Президент України Володимир Зеленський звернувся до уряду та Верховної Ради із закликом скасувати так звані "соєві правки" та підтримати вітчизняного виробника сільськогосподарської продукції.

Про це він заявив під час спілкування з фермерами в селі Красна Слобідка Обухівського району Київської області, повідомляє пресслужба глави держави. Відповідне відео з'явилося на офіційній сторінці президента.

"Зверніться до Арахамії (Давид Арахамія - лідер фракції "Слуга народу, ред.), зберіть, будь ласка, наших ключових замів голи фракції, аби вони терміново проаналізували усі продуктові правки, які треба скасовувати й скасовували ці "соєві правки", - заявив Зеленський.

Володимир Зеленський, скріншот з відео

Окрім цього глава держави обговорив питання щодо відкриття ринку землі в Україні та підвищення тарифів. Зеленський зазначив, що тарифи на газ нині нижчі, ніж були минулого року у цей же період. Він додав, що уряд намагається уникнути їх підвищення.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів обкладуть податками: кому доведеться платити

Повістки від ТЦК отримують заброньовані та з відстрочкою: що відбувається

Гороскоп на тиждень 7-13 жовтня для всіх знаків Зодіаку: тотальна удача Стрільців, крах Дів і клопіт Тельців

Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу

Показати ще

Зазначимо, що через правки про скасування відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку (так звані соєві правки), які були внесені у Податковий кодекс України у 2017 році, малі та середні виробники цієї продукції втратили можливість експортувати її та отримувати бюджетне відшкодування ПДВ.

Нагадаємо, Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини.

Як повідомляв портал Знай.uа, Пальчевський показав Зеленському схему припинення вогню на Донбасі: відео.

Також портал Знай.uа писав, що крилаті фрази Зеленського ожили у мультфільмі "Король Віслюк".