Конституційний суд України схвалив внесення змін до Конституції про кількість депутатів Ради. Було оприлюднено висновок щодо визнання конституційним скорочення кількості народних депутатів Верховної Ради з 450 до 300. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби КСУ.

КСУ визнав конституційним внесення змін до статей 76 і 77 Конституції України щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради і закріплення пропорційної виборчої системи.

Верховна Рада України, фото: Zoya Shu/112.ua

Законопроект № 1017, що передбачає скорочення кількості членів українського парламенту на третину, був включений до порядку денного другої сесії Верховної Ради і направлений до Конституційного суду 3 вересня. Дане рішення було підтримане 258 народними депутатами.

Згідно із законопроектом встановлюється конституційний склад Верховної Ради у кількості 300 народних депутатів, які обираються на п'ять років. Крім того передбачено скасування мажоритарки - в статті 77 буде сказано про те, що Верховна Рада обирається за пропорційною виборчою системою.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Конституційний Суд України, фото: delo.ua

Нагадаємо, раніше Верховна Рада остаточно скасувала недоторканність депутатів, нардепи у другому читанні проголосували за законопроект про скасування депутатської недоторканності

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенка хочуть позбавити "імунітету": чим загрожує експрезиденту зняття недоторканності

Також "Знай.ua" писав, що Дубневич знайшов хитрий спосіб сховати мільйони у надійному місці: "Якщо буде вирок..."