Колишній глава українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін висловив думку, що начальник кримських і донецьких терористів, президент Росії Володимир Путін має намір дестабілізувати ситуацію на півдні України, щоб взяти під контроль Одесу, Миколаїв, Херсон та Запоріжжя.

Про це Павло Клімкін заявив в інтерв'ю для одного з українських телеканалів.

Зі слів колишнього міністра стає зрозумілим, що він чекає від Кремля "повногібридного розгойдування ситуації".

"Не тільки тому, що це домінуючий контроль над Чорним морем. Це 100% буде. Другий момент – це можливість усіх сухопутних коридорів не тільки на Крим. Це одночасно вирішує і Молдову, і Придністров'я, і об'єднання всіх територій", – пояснив він.

Він спрогнозував, що окупований Донбас залишиться під російським контролем як протекторат, а потім логіку Кремля "буде побудовано, щоб об'єднати Донбас". Наступною реальною метою Кремля, на думку Клімкіна, може стати південь України.

Популярні новини зараз

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Показати ще

"Але дуже важливо, чого багато хто не розуміє. Так, йому потрібен і Миколаїв, і кораблі. Це одночасне рішення для Путіна проблеми води в Крим. Ми ж ніколи не підпишемо контракт, де буде написано "Крим, Росія". Мені хтось каже: Путін перезавантажить владу або союз з Білоруссю. Союз з Білоруссю для росіян – це таке. Вони і так вважають Білорусь своєю. А от союз з Білоруссю і "Новоросією" з точки зору взагалі місії Путіна – це було б щось, це було б мегавнутрішньою мобілізацією. За це йому ще років 10 пробачать те, що відбувається в Росії", – додав ексміністр.

Нагадаємо, Клімкін потролив Лаврова на килимі у Трампа: "якось душевніше було".

Як повідомляв Знай.uа "Буде революція!": Клімкін згадав істерику Путіна через Дебальцево.

Знай.uа писав, "Забувати - злочин": у "Право на владу" розповіли про важливість Криму.