Відомий український журналіст, бізнесмен та політичний експерт Андрій Пальчевський прокоментував переговори у "нормандському форматі", які відбулися у понеділок, 9 грудня.

За словами експерта, зустріч в цілому була вдалою через низькі очікування від неї. Про це Пальчевський заявив у інтерв'ю виданню POLITEKA.

"Весь "нормандський саміт" пройшов дуже добре, внаслідок низьких очікувань, які були. До цієї зустрічі ніхто нічого не очікував, тому той скромний результат — це вже добре. Головний результат — це те, що вони договорилися договорюватися", - зазначив журналіст.

Андрій Пальчевський, фото: скрін з відео

Андрій Пальчевський сказав, що не жаліє, що активно агітував за кандидатуру Володимира Зеленського на президентських виборах. За його словами, Зеленський на противагу Порошенку може зробити щось у сторону миру в Україні.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

"Я думаю, більшість людей керувалися тим, що Зеленський саме може щось зробити для миру. Ми розуміли, що Порошенко був людиною, яка абсолютно не зацікавлена у мирі по багатьох показниках. У першу чергу, по економічних у нього були свої інтереси", - сказав Пальчевський.

Зустріч у "нормандському форматі", сайт президента

Політичний експерт наголосив, що Мінські угоди підписував п'ятий президент Петро Порошенко, однак вирішувати ситуацію на Донбасі з ними доводиться Володимиру Зеленському. Зараз чинний президент не у вигідному для себе й країни становищі.

"У цей чорний квадрат, майже Малевича, куди був загнаний наш президент і разом із ним ми з вами, який обмежується по вертикалі змінами в Конституції України, а по горизонталі — проведенням виборів на Донбасі, а потім вже виведенням військ окупантів. Зеленський був у положенні, ніби у собачому бою, коли виходить менша за розміром собака й усі очікують, що ж буде. Він правильно зробив, що приїхав не на дуже дорогому авто, ще й до того ж невеликому. Немає, чим вихвалятися, тому що у нас найгірша у країні ситуація", - додав Пальчевський.

Нагадаємо, Путін заявив, що Конституцію України потрібно змінити: "На постійній основі".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський поділився враженнями про Путіна після саміту у "Нормандському форматі": "Не знаю, хто кого...".

Також портал Знай.uа писав, що Пальчевський зізнався, чи піде на вибори мера Києва: "Безславна посада".