На днях у президента РФ Володимир Путіна взялися за людей, які не "підкорюються" російській владі, або і зовсім ведуть власну ідеологію. Так, на днях у Ростові-на-Дону засудили двох молодиків: 19-річного Яна Сидорова та 24-річного Владислава Мордасова, які влаштували мирний пікет ще у листопада 2017 року. Тоді студенти намагалися відстояти права ростовських жителів, будинки яких напередодні згоріли. Після цього їх відразу затримали, а вже на інший день Кіровський районний суд визнав їх винними в проведенні неузгодженого мітингу: отримали по сім діб арешту, повідомляє Telegram-канал Высокая Порта.

Щоправда, цим все не закінчилося – на них було заведено нову справу, вже про масові заворушення. Відтак, їх утримували у СІЗО понад два роки, а на днях і взагалі Мордасова засудили до 6 років і 7 місяців колонії суворого режиму, а Сидорова - до 6 років і шести місяців колонії.

Затримані хлопці

Також від рук Путіна постраждали шестеро кримських татар, яких звинувачують у тому, що вони є членами Хізб-ут-Тахрір. Так, вони отримали термін від семи до дев'ятнадцяти років за це. Зауважимо, що хоч і організація заборонена в багатьох європейських країнах, але саме членство в ній в цивілізованому світі не є злочином.

Окрім цього, на теренах Росії ще з лютого тягнеться процес над аспірантом МГУ Азатом Міфтахови. Спочатку його звинувачували у виготовленні вибухового пристрою, а потім і втому, що розбив вікно в офісі "Єдиної Росії".

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Показати ще

Поліція Росії. Фото: gazeta.ru

"Судячи з усього, система просто не хоче випускати попавшого в її лапи людину і буде шити йому не одну, так інша справа... По-перше, колективна солідарність МГУ виявилося набагато слабкіше, ніж у ВШЕ. І йдеться не стільки про пересічних студентів, скільки про керівництво, яке не тільки не спробувала виручити свого аспіранта, а й почало пресувати студентів, які виступили на його підтримку". – йдеться в повідомленні,

Відтак, як підкреслюються, у Росії дуже жорстоко відносять до тих, хто хоч на трохи відходить від владної політики Путіна.

"В умовах сучасної РФ це означає, що якщо він "соціально далекий" елемент, то він приречений на знищення. Будь-які паростки лівої ідеології і лівих організацій в РФ гасяться на зльоті… Російські силовики будуть зачищати все ліве і соціал-демократичне поле в превентивному порядку, не чекаючи поки та чи інша фігура або організація стане точкою збору акційних настроїв", - підсумовується в повідомленні.

Путін, фото - Quartz

Нагадаємо, Путін заявив, що Конституцію України потрібно змінити: "На постійній основі".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський поділився враженнями про Путіна після саміту у "Нормандському форматі": "Не знаю, хто кого...".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський прокоментував протести під стінами свого офісу: "Я вже шкодую", відео.