У слідства є "коло певних осіб", які можуть мотивовано й аргументовано підозрюватися в тому, що вони виступали замовниками вбивства Павла Шеремета.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко в ефірі ObozTV. У той же час він підкреслив, що наразі можна говорити виключно про ту інформацію, яку слідство готове надати і яку надало на брифінгу 12 грудня.

Після оприлюднення цієї інформації залишилося багато питань щодо мотивів тих людей, які є фігурантами цієї справи.

Коментуючи затримання підозрюваних у вбивстві Шеремета, Варченко згадав про терористів-народовольців, які організували вбивство російського царя Олександра II.

При цьому він уточнив, що його слова не потрібно "накладати на сьогоднішніх фігурантів".

"У нас було більше ніж достатньо історичних прикладів, чому молоді люди вдаються до терористичних дій. Молоді і красиві. І теж потім люди у долоні руками і кажуть: Як так? Таке неможливо! Такі гарні дівчата, як Софія Перовська або Віра Фігнер (члени організації "Народна воля". - Ред.) не повинні здійснювати терористичні акти ", - зазначив радник глави МВС.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Підозрювані у вбивстві Шеремета: Андрій Антоненко і Юлія Кузьменко, фото сенсор.net

На запитання звідки ″ростуть ноги″ у замовників вбивства і чи присутня тут ″рука Кремлі″, про що говорилося раніше, радник Авакова сказав, що зараз не хоче "фантазувати" і обговорювати можливість причетності Росії до замовлення вбивства Шеремета, однак додав:

"Подібні речі йдуть на користь держави-агресора. Будь то тероризм в Україні, будь-які незаконні дії в Україні, які резонують в українському суспільстві, їх завжди використовує ворог ... Знаєте, ознака вищого класу якості роботи спецслужб іноземної держави - зробити так, щоб люди, які шкодять своїй державі на користь агресора, цього навіть не усвідомлювали ".

Варченко також пояснив, чому відразу не подали повну версію розслідування і не надали інформацію про замовників вбивства, і для чого було робити, як сказав президент Зеленський, ще третю серію цієї справи.

Радник Авакова зазначив, що для цього у слідства є свої мотиви.

″Є різні особливості, наприклад, щоб не дати фігурантам уникнути відповідальності. Тим більше, ви бачите, що з тієї інформації зрозуміло, що люди нервують (підозрювальні — ред), що люди певною мірою відчувають свою причетність до цього, і це нервування здатне вилитися в будь-які подальші дії, зокрема, ви пам'ятаєте, там йщлося про те, що один з підозрюваних покінчив життя самогубством. Тому слідчі виходять із своїх міркувань і зі своїх мотивів, як саме вчинити, щоб не дати злочинцям уникнути відповідальності, непричетним людям постраждати і довести справу до кінця″, - сказав Варченко.

Нагадаємо, сьогодні, 13 грудня, суд обирає запобіжний захід трьом підозрюваним у справі про вбивство Шеремета

Як повідомляв портал Знай.ua, в мережі оприлюднили підозру Юлії Кузьменко, яка фігурує у справі про вбивство Шеремета

Також Знай.ua писав про те, ким є затримані підозрювані у вбивстві Шеремета, та що про них відомо