Політичну партію "Батьківщина", лідером якої є Юлія Тимошенко, щедро фінансують. Однак великі суми на рахунки партії регулярно вносять підставні фізособи та компанії з ознаками фіктивності.

Гроші у розмірах сотень тисяч на рахунок партії переводять звичайні студенти, повідомляє Bihus.Info.

Реального спонсора політсила при цьому не показує, вдаючи, що існує саме завдяки цим самим непрозорим пожертвам. Таким чином партія обходить Закон, яким встановлені суттєві обмеження щодо фінансування політсил в країні і зобов’язання показувати всі надходження і витрати.

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко

Зазначимо, що у третьому кварталі 2019-го партія назбирала пожертв на понад 90 мільйонів гривень. Так, гроші переказав, наприклад, Олександр Стецюк з села Дмитрушки Уманського району Олександр – син головної спеціалістки відділу освіти, молоді та спорту Уманської райдержадміністрації Людмили Стецюк. Цікаво, що річний бюджет родини становить близько 240 тисяч гривень.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Показати ще

Дівчина хлопця Аліна Качур поповнила партійну касу - ще на 1 450 000 гривень. "Просто зберігала, накопичувала і перерахувала", - так коротко пояснює Качур своє донорство.

В один день разом з Олександром Стецюком, Аліною Качур внесли гроші також Ірина Погуляйко та Анна Крижановська. Обидві — по півтора мільйона. Ірина та Анна — подруги Аліни, всі троє дівчат зараз студентки факультету соціальної роботи Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу Шевченка.

Таких спонсорів "Батьківщини", які самі ще не працюють виявилося чимало. Їхні батьки стверджують, що діти не могли заробити таких коштів. Це вкотре підтверджує тезу про те, що "Батьківщина" продовжує використовувати підставних осіб для того, щоб заводити кошти невідомого походження на свій рахунок. І вже вкотре на це відсутня реакція контролюючого органу.

Нагадаємо, українцям підказали, як отримувати субсидії без порушень: варто знати кожному.

Як повідомляв Знай. ua, Дубілет виявив у Кабміні дивне явище: яким безглуздям займалися чиновники багато років поспіль.

Також Знай. ua писав, що в Україні зміниться форма заяви на монетизацію субсидій: коли набуде чинності указ Мінсоцполітики.