В Україні лікарі штучно стимулюють пологи, аби вони відбулися у будні дні, а не у вихідні, що шкодить здоров'ю матері й новонародженим.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет й навіть статистичні дані про народжуваність за період з 1950 року по 2019 рік.

"Працюючи з даними про народжуваність в Україні, ми виявили дивний тренд. Дивний і дещо лякаючий. На цьому графіку показано, який відсоток дітей на нашій території народився в який день тижня. Бачите в ньому щось несподіване? Якщо в радянські часи шанси народитися в будь-який день тижня були приблизно однаковими, то зараз відсоток у вихідні різко скоротився", - написав Дубілет.

Дмитро Дубілет

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет зазначив, що лікарі часто штучно стимулюють пологи так, щоб вони не відбулися у вихідні. За даними статистики, найбільша народжуваність становить у вівторок, тому що саме на цей день найчастіше призначають кесарів розтин.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Статистика народжуваності в Україні, Facebook Дмитра Дубілета

"Чому ця статистика лякає? Як мені пояснили фахівці, будь-яке штучне стимулювання більш ранніх пологів — це не дуже добре для здоров'я. Судячи з усього, медичні рішення в наших пологових будинках приймають не завжди в кращих інтересах дитини, а з якихось інших міркувань", - резюмував чиновник.

Пост Дмитра Дубілета, Facebook

Українці у коментарях поділилися своїми думками. Деякі користувачі мережі розповіли вражаючі історії.

Коментарі до посту Дмитра Дубілета

Коментарі до посту Дмитра Дубілета

Нагадаємо, українцям підказали, як отримувати субсидії без порушень: варто знати кожному.

Як повідомляв Знай. ua, Дубілет виявив у Кабміні дивне явище: яким безглуздям займалися чиновники багато років поспіль.

Також Знай. ua писав, що в Україні зміниться форма заяви на монетизацію субсидій: коли набуде чинності указ Мінсоцполітики.