Стало відомо, що лідер політичної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко прокоментувала підсумки саміту, в нормандському форматі". Про це вона повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, вона заявила, що деякі заяви команди українського президента Володимира Зеленського "викликають занепокоєння".

Зокрема, Тимошенко турбує те, що Володимир Зеленський став першим президентом України, який у рамках зустрічі в "нормандському форматі" легітимізував "формулу Штайнмайера" в якості основи для подальших дій по врегулюванню конфлікту.

Юлія Тимошенко

"Разом з тим, викликає занепокоєння, що вперше в історії роботи Нормандського формату на рівні президента України легітимізовано "формулу Штайнмайера", яка стає основою для подальших дій", - написала лідер "Батьківщини".

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Також її обурило те, що в офіційному комюніке вперше було заявлено про прагнення надати особливий статус територій Донбасу на постійній основі.

"Також вперше в офіційному комюніке переговорів зафіксовано прагнення надати особливий статус окупованих територій не на тимчасовій, а на постійній основі", - зазначила Тимошенко.

Юлія Тимошенко

Крім того, вона вважає, що тільки після того, як керівництво країни пояснить ці свої дії, можна буде робити прогнози щодо наслідків переговорів для України. Політик закликала владу до змістовного діалогу з суспільством.

"Зараз як ніколи потрібна відверта розмова з суспільством. Українці повинні бути впевнені, що світ буде справжнім, без втрати незалежності і суверенітету", - резюмувала Тимошенко.

Нагадаємо, що президент Російської Федерації Володимир Путін, після зустрічі у французькій столиці "нормандської четвірки", виступив з офіційною заявою.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Офісі президента неправильно переклали комюніке за підсумками зустрічі в Парижі, сфальсифікувавши найважливіший аспект домовленостей. Таким чином ВП намагається обдурити українське суспільство.

Також портал Знай.ua писав, що політичний експерт, бізнесмен і журналіст Андрій Пальчевський висловив свою думку щодо того, як пройшла зустріч Володимира Зеленського з Путіним у Нормандському форматі.