Президент України Володимир Зеленський поділився першим враженням про президента РФ Володимира Путіну. Про це глава української держави розповів на брифінгу після підсумкової прес-конференції нормандського саміту.

Зеленський зазначив, що за темпераментом Путін сильно відрізняється від нього самого:

Зеленський на саміті "Нормандської четвірки"

"Складно домовлятися, але були моменти, коли ми домовилися. Він з кожного питання розбирає його на деталі. Кожне слово ми врегулювали. Це складно. Я швидка людина, раз-раз і домовився. А він намагався обговорити кожну маленьку деталь всіх питань, які ми торкалися на двосторонній зустрічі. У нього інша природна біомеханіка", - сказав Зеленський. Володимир Зеленський

За словами Володимира Зеленського, попри те, що на розмову з російським лідером було відведено 20 хвилин, зустріч тривала годину. За підсумками переговорів український президент заявив, що питання повернення Україні кордону буде обговорюватися на наступній зустрічі.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Нормандська четвірка

"Говорили всі разом, а потім удвох. Були поступки. Я це відчув. Про загальні висновки (про Путіна – ред.) поки рано говорити", - додав він. Володимир Зеленський

Володимир Зеленський дав оцінку "важким переговорам з Путіним", зазначивши: "Ну я не знаю, хто кого. Зараз правильно бути дипломатом. Говорімо, нічия".

Володимир Путін у свою чергу заявив, що залишився задоволений зустріччю з українським президентом, наголосивши, що особиста зустріч із колегою пройшла "по-діловому". Президенти зустрілися 9 грудня після спільного з Еммануелем Макроном та Ангелою Меркель саміту у "нормандському форматі", що пройшов у Парижі.

Нормандська четвірка

Нагадаємо, раніше Зеленський зробив термінову заяву щодо транзиту російського газу: "Ми розблокували..."

Як повідомляв портал "Знай.ua", нормандський саміт: Меркель розповіла про домовленості

Також "Знай.ua" писав, що "нормандська четвірка" підписала важливу угоду між Україною і РФ: повний текст документа