З'явилися докази причетності двох хакерських груп, пов’язаних з російською розвідкою, до зламу електронної пошти виборчого штабу французького президента Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє видання Le Monde та стверджує, що має докази втручання Росії у вибори глави Франції.

У ході президентської кампанії в травні 2017 року штаб Еммануеля Макрона заявив про масштабну хакерську атаку, за якою, як тоді припускали, могли стояти російські хакери. Результатом атаки стали злиті в мережу десятки тисяч листів і документів лише за декілька годин до закінчення офіційної кампанії.

Еммануель Макрон

Через два роки після хакерства у 2017 ріці на передвиборчий штаб Еммануеля Макрона, в результаті чого опублікувала вміст декількох електронних листів безпосередньо перед другим туром президентських виборів, з'явилися нові докази втручання РФ.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Як пише видання, результати дослідження свідчать, що свою операцію дві групи російських хакерів почали на початку березня 2017 року перед першим туром виборів президента Франції. У кібератаці взяли участь дві хакерські групи - APT28 (Fancy Bear) і Sandworm. Хакери розсилали фішингові листи для крадіжки паролів і особистих даних людям з близького оточення Макрона, а також членам його партії.

Еммануель Макрон і Володимир Путін

Група APT28 відома з розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера, за даними якого вона пов’язана з підрозділом 26165 ГРУ РФ. Sandworm спеціалізується на участі в операціях з високим ризиком в умовах обмежених часових рамок, її пов'язують з підрозділом ГРУ 74455, який часто працює з підрозділом 26165. Видання припускає, що, ймовірно, не задовольнившись результатами роботи хакерів APT28, замовник звернувся до другої групи.

Нагадаємо, президент Франції Макрон нагородив командувача ВМС України почесним орденом: фото.

Як повідомляв портал Знай.uа, Меркель та Макрон могли домовитись з Путіним: учасники “нормандського саміту” можуть виставити Зеленському невигідні умови.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський хоче особисто зустрітись із Путіним: про що говоритиме президент України.