Відомий український журналіст, політолог і редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко став учасником круглого столу, де піднімалися питання ставлення ЗСУ та президента Володимира Зеленського в контексті нормандської зустрічі.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Юрія Романенка в своєму Telegram-каналі Romanenko Dreams&Nightmare Show.

Романенко, скріншот з відео

"Ми зібралися з дуже важливого питання для нашої країни, з питання Нормандії, і того, що після неї буде. І відповідно, питання про відносини між президентом і армією. У цьому контексті буде дуже і дуже важливим. 9 грудня для Зеленського може бути схожим, за своїми наслідками, з тим, чим був саміт для Януковича у Вільнюсі, коли приймалося рішення щодо асоціації з Євросоюзом. Тоді Янукович переступив рубікон і запустив ланцюжок подій, які далі перетворилися на те, на що перетворилися. Так ось ця ситуація для Зеленського в Нормандії може стати рубіконом, може, тому що ми не знаємо, які рішення він там прийме.", - заявив Романенко.

Далі політолог озвучив кілька прикладів ймовірних сценаріїв, того, що може відбутися після зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

"На мій погляд, очевидно, три базових сценарії. Перше - у Нормандії буде прийнято рішення, виходячи з інтересів України. Цей варіант я відкидаю, як фантастичний. Другий варіант — Україна прийме російські умови під тиском Європи. Третій варіант — проміжний, цей варіант передбачає, що всі сторони намагатимуться запхати в Нормандію ті "хотілки", які вони намагалися реалізувати, і далі почнеться гра щодо зміщення балансу в ту, або в іншу сторону.", - заявив Юрій Романенко.

Нагадаємо, Романенко прокоментував ситуацію із "загубленим" Цемахом.

Як повідомляв Знай.uа в СБУ заборонили новорічні гулянки, Романенко потролив силовиків: "Ржу як кінь".

Знай.uа писав, Романенко показав, хто і як спекулює українською мовою: "Невгамовні до***би".