Сенатор Роб Портман під час слухань на тему політики США щодо Росії висловився, що Америка мала б долучитись до “нормандського формату”, повідомляє “Голос Америки”.

“Яка позиція Уряду США щодо ініціатив Зеленського у намаганні вирішити проблеми на східному кордоні України?”, - запитав Портман заступника Держсекретаря США з політичних питань Девіда Гейла.

У відповідь Гейл повідомив про сильну підтримку України з боку США. Також Гейл повідомив про те, що Держсекретар Майк Помпео відзначив ряд кроків в напрямку врегулювання конфлікту на Донбасі — встановлений режим припинення вогню, обмін полоненими, повернення росіянами захоплених минулого року суден.

У відповідь на запитання, чому США не присутні у “нормандському форматі” Гейл відповів: “Так історично розвивались події, я не був тоді залучений до процесів і не можу дати відповідь. Але ми дуже тісно співпрацюємо з німцями та французами в цьому питані. Також говоримо з британцями і будемо активно задіяні в цьому процесі. Є дискусії щодо розширення формату”.

Нагадуємо, що під час “нормандської зустрічі” Зеленський планує обговорити обмін полоненими за принципом “всіх на всіх”, виведення усіх військ з Донбасу, проведення там місцевих виборів згідно із законодавством України і з присутністю українських партій та іноземних спостерігачів, а також формат та терміни передачі кордону з Росією під український контроль.

Популярні новини зараз

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, глава МЗС Пристайко розкрив подробиці "Нормандського формату".

Також портал Знай.uа писав, що США заявили про участь у "нормандському форматі" та виправдали Росію.