З українського Кабміну прийшли вельми цікаві новини. Так, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що заробітна плата українських педагогів повинна безпосередньо залежати від числа учнів в його класі. Глава уряду переконаний, що новий підхід до нарахування зарплати буде введено вже наступного року.

Про це стало відомо завдяки заяві прем'єр-міністра України Олексія Гончарука для українських медіа, пише портал "Політека".

Олексій Гончарук, НП

"В 2020 році почне працювати принцип "гроші ходять за учнем". Це означає, що кількість учнів у школах враховуватиметься при розрахунку зарплати вчителів", - заявив глава Кабміну.

школярі

Популярні новини зараз

Хліб, м'ясо, молочка та овочі: українці обомліють від нових цін на їжу

За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня

На 1000 грн дорожче: тепловики визначились із тарифом для населення

Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки”

Показати ще

Так, це припущення глави Кабміну прокоментував в мережі Facebook відомий журналіст Владислав Бовсуновський, який підкреслив, що ця ідея буде не тільки неефективною, але й несправедливою.

"По-перше, від вчителя не залежить скільки людей в класі. Це залежить від того, скільки дітей поруч зі школою. По-друге, при навантаженні більше 30 людей на вчителя навчальний процес неефективний. По-третє, у нас є надлишок дітей (точніше, дефіцит шкіл) в густонаселених районах і недостача в депресивних регіонах. Від учителя це не залежить. Закривати школи, щоб села вимирали і далі? І навіть цілі міста. Або насильно переселяти?", - поцікавився журналіст.

Нагадаємо, українці розкритикували Зеленського після наради про тарифи: "Саме так виглядає кінець...".

Як повідомляв Знай.uа у Зеленського не вистачить пальців порахувати: стало відомо, скільки президент "спустив" на перельоти.

Знай.uа писав, Романенко "розкрив очі" Зеленському і показав, на кого він перетворився: "Граєш Порошенко".