28 листопада, середа, після публікації в офіційному виданні "Голос України", набрати чинності Закон № 263-IX "Про конфіскацію незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів". Іншими словами, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Незаконне збагачення, NewsOne

31 жовтня Верховна Рада затвердила закон, який запропонував Володимир Зеленський, президент України. Згідно з цим документом, Зеленський пропонував внести зміни в деякі законодавчі акти України, в яких йдеться про незаконне збагачення. 25 листопада Зеленський підписав закон.

Тепер КК України доповнили ст. 368-5 "Незаконне збагачення".

Відповідно до цієї статті, якщо зазначені особи заволоділи активами, вартість яких перевищує більше, ніж на 6,5 тис. неоподатковуваних мінімальних доходів, то їм загрожує від 5 до 10 років в'язниці. До того ж, закон заборонить обіймати певні посади або здійснювати певну діяльність на строк до 3 років.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Незаконне збагачення, NewsOne

Активи - це будь-які грошові кошти і майно, нематеріальні активи, криптовалюта, роботи або послуги.

Розглядати справи про визнання активів незаконними буде Вищий антикорупційний суд. Позов можуть пред'явити щодо тих активів, які були отримані, після вступу в силу цього закону. Позов подається у відношенні активів, між вартістю яких і заробітком особи, яка ними володіє, і є уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в 500 разів і більше перевищує прожитковий мінімум для працездатних українців.

Нагадаємо, раніше Романенко в новому інтерв'ю розкрив всі підводні камені українського енергоощадження: "Блиск і злидні".

Також Знай.uа писав, що перед з'їздом "Слуги народу" Зеленського сплив "темник" депутатів, розкажуть по написаному: фото документа.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про зустріч Зеленського з Путіним: у Кремлі виставили єдину умову.