Перша леді України Олена Зеленська передасть свою жовту сукню, в якій вона була присутня на церемонії інтронізації японського імператора, як лот на благодійному заході. Свого часу вбрання дружини українського президента наробило вдосталь галасу через свій колір, який нібито заборонено носити в Японії.

Про своє рішення Олена Зеленська повідомила в соціальній мережі Instagram. Перша леді заявила, що її сукня піде на добру справу — у руки людям, які вже багато років займаються допомогою онкохворим дітям.

Олена та Володимир Зеленські, фото: Instagram

"Та сама жовта сукня, яку я одягала на церемонію інтронізації японського Імператора і яка наробила галасу, послужить добрій справі! Сьогодні, напередодні Всесвітнього дня співчуття, я передаю її як лот для благодійної гала-вечері Tabletochki Giving Tuesday Dinner від @tabletochki_– команди супергероїв, які вже 8 років стоять на захисті діток з онко"- написала Зеленська. Олена Зеленська

Історія із "забороненим" вбранням першої леді розділила українців і стала причиною численних дискусій. Багато хто стверджував, що Зеленська порушила японську заборону і з'явилася у сукні кольору, який належить носити лише імператору. Проте, більш ретельне дослідження виявило, що її вбрання не належало до заборонених у Японії відтінків.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Олена та Володимир Зеленські, фото: Instagram

Допис Олени Зеленської, скріншот: Instagram

Нагадаємо, раніше розповіли, як насправді сприймають жовтий колір у Японії

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленському в Японії довелося дотримуватися строгого дрес-коду

Також "Знай.ua" писав, хто створив скандальну жовту сукню Олени Зеленської