Незважаючи на неодноразові зупинки українських електростанцій через імпорт електроенергії з Росії, прем’єрміністр Олексій Гончарук вважає, що між Україною та Росією є лише технічні перетоки електроенергії, а не імпорт.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналіста щодо зростання імпорту електроенергії з РФ, повідомляє "Обозреватель"

"Історично українська енергетична мережа і російська енергетична мережа пов'язані між собою. І протягом всього цього часу у нас постійно відбуваються перетоки електроенергії. Тому ці операції з'явилися не вчора і не позавчора. І цей відсоток цих операцій абсолютно незначний для українського ринку", – сказав Гончарук.

Він також зазначив, що наміри уряду в рамках євроінтеграції України щодо синхронізації вітчизняної енергосистеми з європейською, залишаються незмінними.

"Україна має дуже чітку стратегію в сфері енергетики. Між нашим системним оператором, який керує всією нашою енергосистемою, та системними операторами окремими в Європі підписаний меморандум про те, що українська енергосистема має бути інтегрована з європейською до 2023 року. Це означає, що для того, щоби інтегруватися до європейської енергетичної мережі, нам потрібно спочатку від'єднатися від російської. Потім якийсь час профункціонувати окремо, індивідуально. І лише потім, після того, як інфраструктура буде створена, інтегруватися повністю до європейської системи. І це насправді наші дійсні плани", – запевнив Гончарук.

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, 11 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про те, що не знав, що ухвалені з ініціативи Геруса зміни до закону про ядерну енергетику дали можливість відновити комерційний імпорт електроенергії з РФ. Президент зауважив, що необхідно розібратися з імпортом електроенергії з Росії.