Президент України Володимир Зеленський ще на початку своєї каденції обіцяв п'ятому президенту України Петру Порошенку, що відправить його до в’язниці, але щось пішло не так. Про це розповідає у відеоролику на youtube політолог Микола Давидюк.

Чи посадять Порошенка і яка вартість його свободи - показали українцям в одному сюжеті.

Петро Порошенко, фото: Уніан

За словами інсайдерів, Порошенко домовився із олігархом Коломойським і ціна питання - 2,5 млд доларів. Домовленість включає те, що Порошенка не чіпатимуть, не чіпатимуть його найближчих соратників Кононенка, Грановського і Гладковського, та інших. Єдиний, хто не потрапив до списку недоторканих є пан Пашинський. Але подейкують, що й він може потрапити у касту недоторканих і його відпустять з СІЗО, хоча доведеться витримати певну театральну паузу.

За словами політолога, проти Порошенка не відкривають кримінальних справ, пов’язаних з корупцією, а виключно відкривають кримінальні справи із перевищенням владних повноважень.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

"Сьогодні для Порошенка важливо бути переслідуваним, але якраз таки не сісти до в’язниці. Адже переслідування владою, як правило, кристалізується у гарні рейтинги, що насправді надзвичайно вигідно для "шоколадного короля", - зазначає політолог.

Друга і не менш цікава річ, подейкують, що сума 2,5 млд доларів - це якраз ті гроші, які Янукович заплатив Порошенку, щоб той його не переслідував. Тобто казна Януковича переходить, як спадщина, продовжуючи ганебну корупційну традицію відкупу попередників.

Вже найближчим часом стане відомо чи попередники із наступниками стали ворогами, чи вже ділять між собою бюджети та домовляються про політичні акції.

Нагадаємо, Петру Порошенку підозру з Державного бюро розслідувань направили ще 30 жовтня на узгодження в Генпрокуратуру.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко повернувся в Україну і зухвало звернувся до ДБР.

Також портал Знай.uа писав, що ДБР направив на підпис Руслану Рябошапці першу підозру і проект подання на зняття депутатської недоторканності з Порошенка.