Лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка викликали на допит через насильство щодо державного діяча за фактом його бійки з народним депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом, яка відбулася в аеропорту "Бориспіль" 6 листопада.

Щодо запобіжного заходу, який будуть просити обрати для Ляшка, прокурори ще не визначилися, передає POLITEKA.

У ГПУ будуть просити суд відправити "радикала" під домашній арешт.

Уточнимо, що за ч. 2 ст. 346 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Зазначимо, що сам Ляшко опублікував відео розмови з Герусом на особистій сторінці у соціальній мережі facebook. "Сьогодні випадково побачив у ЗОДі "слугу народа" Геруса, який відкрив імпорт російської електроенергії з Росії. Коли у російського лобіста закінчилися аргументи, він почав махати руками. Однак проблема від того нікуди не поділася - через зраду Геруса Україна сьогодні потрапляє в повну енергетичну залежність від країни-агресора. Ця зрада має бути розслідувана і покарана!" - написав Ляшко у дописі під відео.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Раніше Олег Ляшко неодноразово критикував Андрія Геруса. Лідер Радикальної партії заявляв, що Герус провів у Верховній Раді поправку, яка дозволяє росіянам продавати електроенергію в Україні і це фактично є зрадою. На думку політика, тепер Київ не має морального права вимагати від своїх європейських партнерів – Франції та Німеччини – дотримуватися економічні санкції проти Росії і нести збитки, тоді як хтось торгуватиме з агресором і зароблятиме мільярди.

Нагадаємо, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом бійки Ляшка з Герусом. Виробництво відкрили за зверненням Служби авіаційної безпеки.

Як повідомляв портал Знай.uа, Герус розповів про те, що не виконує функції представника президента в Кабміні вже довгий час.

Також портал Знай.uа писав, що Ляшко влаштував бійку з Герусом у кофтині за 160 тисяч: фото найдорожчої "амуніції" в Україні.