У Міністерстві охорони здоров'я України планують розробку нового проекту Закону України "Про психічне здоров'я". Про це розповіла міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в Facebook.

Новий закон повинен повністю зламати радянську організовану структуру і системи охорони психічного здоров'я.

Вона пояснила, що Литва має напрацювання в області психічного здоров'я. Цими напрацюваннями країна готова поділитися з українськими фахівцями.

"На зустрічі з представниками Посольства Литовської Республіки в Україні ... ми домовилися про підтримку України у побудові системи соціалізації осіб з психічними розладами. Одними з пріоритетів є підвищення рівня обізнаності щодо психічного здоров'я в суспільстві, розробка та впровадження програм подолання стигми на національному та регіональному рівні, активне залучення осіб з психічними та інтелектуальними порушеннями та їх сімей до діалогу в побудові нової системи", - написала міністр.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

Раніше систему охорони психічного здоров'я, яка залишилася з радянських часів, критикувала Уляна Супрун. Вона також показала психіатричну лікарню з суворим режимом – центру каральної психіатрії в Україні, він був створений ще за часів Радянського Союзу і вона називаєте його "в'язницею, який замаскований під лікарню".

Нагадаємо, глава Моз Скалецька негайно звернулася до лікарів.

Як повідомляв Знай. ua, Зоряна Скалецька назвала "4 кити української медицини".

Також Знай. ua писав, що Скалецька пояснила, хто буде розраховуватися з медиками.