17 листопада Володимир Зеленський, президент України, привітав усіх учнів вищих навчальних закладів з Днем студента на своїй сторінці в Facebook.

Скріншот поста, Facebook

На пост президента відреагувала відома журналістка Світлана Крюкова на своїй сторінці в тій же соціальній мережі і написала великий пост-звернення до президента.

Скріншот поста, Facebook

Крюкова заявила, що за останнє десятиліття кількість українських студентів за кордоном зросла в 10 разів. 55% іноземних студентів у Польщі - це українці, як зазначає Крюкова.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"За останні 4 місяці ви не зробили нічого, щоб змінити цю статистику", - додала Крюкова і потім запропонувала, що міг би зробити президент, щоб змінити ситуацію з українською освітою.

Крюкова каже: "Запросіть до себе на зустріч будь-якого студента, що уїхав. Нехай він пояснить, чому не навчається у Чернівцях, у Львові чи в кращих українських вишах, на кшталт Могилянки чи Шевченко. Він розповість вам про вартість, якість, доступність, а також перспективу працевлаштування по всьому світу".

Після цього Крюкова говорить на теми зарплати викладачів та якості української освіти, проблеми скорочення стипендій українським студентам.

Світлана Крюкова, Детектор медіа

Крюкова пише: " Задумайтеся про якість української освіти. Серйозно задумайтеся. (...) Поцікавтеся, чому пару років тому скоротили стипендії українським студентам? Дізнайтеся, яка вона зараз. Ви хоч в курсі? А потім запитайте, скільки було виділено на вищу освіту в цьому році і скільки закладено в проекті на наступний рік?"

Свій пост журналістка завершила словами, що у всіх успішних країнах вища освіта: "Це елемент стратегічної політики держави і магніт для еліт з усього світу, які готові вкладати мільярди в економіку країни, де навчаються їхні діти. Де діти - там гроші, там майбутнє. І наостанок поцікавтеся у вашої обслуги з Офісу, де вони мають намір навчати своїх нащадків? І чому не в Україні?"

Нагадаємо, раніше у Вінниці студенти-медики вийшли на безстроковий протест, шишки летять у міністра Зеленського: "Ми - не раби!".

Також Знай.uа писав про стипендії: які бувають, і хто має право на їх одержання.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що освітяни вийшли на протест під Раду: "Ні геноциду, наука не л*х".