Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька відповіла на запитання щодо заборгованості по заробітній платі медичним працівникам на годині запитань до уряду у Верховній Раді. Скалецька наголосила, що дофінансовувати медичні заклади повинна місцева влада, яка є власником закладів охорони здоров'я.

"Всі кошти, які були закладені цього року на медичну субвенцію, яка охоплює й оплату праці медичним працівникам, були повністю перераховані до бюджетів місцевої влади", – сказала вона. Зоряна Скалецька

Зоряна Скалецька, Facebook

Крім того, Зоряна Скалецька заявила, що через недостатньо відповідальне ставлення місцевої влади до організації роботи закладів охорони здоров'я, виникла заборгованість по зарплаті в окремих закладах.

"Але не у всіх. Сьогодні на засіданні мають проголосувати на виділення додаткових 700 мільйонів гривень на дофінансування медичної субвенції для покриття заборгованості", – додала вона. Зоряна Скалецька

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, Facebook

Міністерка наголосила на важливості праці з місцевою владою з метою дофінансування того, що повинна, як власник закладів охорони здоров'я в регіонах.

Нагадаємо, раніше Скалецька назвала "4 кити української медицини"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Скалецька розповіла, коли чекати Європу в Україні

Також "Знай.ua" писав, що Скалецька озвучила бюджет -2020 на українську медицину