Канцлер Німеччини Ангела Меркель не зможе підтримати Україну на майбутній зустрічі нормандської четвірки через сильне недомагання. Таке припущення висунув російський політичний аналітик Валерій Соловей.

Доктор історичних наук Валерій Соловей в інтерв'ю висловив свою думку щодо стану здоров'я німецького канцлера Ангели Меркель та її участі у майбутніх переговорах у "нормандському форматі".

Ангела Меркель, фото: Bundesregierung

"Кремлю дуже важливо, щоб зустріч в нормандському форматі відбулася. Тим більше, що морально і психологічно на стороні Кремля буде президент Франції Еммануель Макрон, що досить очевидно. Щодо канцлера ФРН Ангели Меркель… Чесно кажучи, їй вже все одно: вона важко хвора, залишає свій офіс і точно не буде битися за Україну. Європа взагалі втомилася від України", – сказав аналітик. Валерій Соловей

На думку політичного аналітика Валерія Солов'я не є правдоподібною версія про те, що хвороба Меркель може бути "кремлівської спецоперацією, щоб усунути сильного західного лідера, який підтримував санкційний режим проти РФ". Натомість Соловей заявив про важкий та неприємний діагноз німецького лідера.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Ангела Меркель та Володимир Зеленський, фото: Сайт президента

"У неї психоневрология. Дуже тяжкий, неприємний діагноз, але ніяких зовнішніх впливів там не було і бути не могло. Якщо ви дуже багато і інтенсивно працюєте, це позначається на здоров'ї", – підкреслив Соловей. Валерій Соловей

Нагадаємо, раніше Арахамія заявив, що Україні необхідна зустріч з Путіним

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Кремлі зробили цинічну заяву про статус Донбасу

Також "Знай.ua" писав, що лідери "Нормандського формату" готові до зустрічі