Юлія Тимошенко після оголошеного переходу в опозицію та обіцянок виводити людей на майдани, взялась за газ.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що представила у Верховній Раді законопроект, який виведе українців з "пастки високої ціни на газ для людей". Про це вона розказала у відеозверненні, розміщеному в Facebook.

За словами Тимошенко, представлений нею документ майже вдвічі знизить ціну на газ.

"2865 гривень 39 копійок. Саме стільки повинні коштувати для людей 1000 кубометрів газу. Сьогодні його ціна практично в два рази вища. Зниження тарифів чекають мільйони українців. А шлях до цього дуже простий - Верховній Раді досить прийняти законопроект, який я тільки що представила на енергетичному комітеті ", - розповіла Юлія Тимошенко.

За словами депутата, її законопроект передбачає два етапи: направити весь газ вітчизняного видобутку на потреби населення, а його, стверджує Тимошенко, "вистачає з запасом", та встановити рентабельність газодобувних компаній на рівні 30%.

"Рентабільність 30% - це те, про що мріють будь-які підприємства в світі. Це дуже висока рентабельність, яка дасть можливість розвивати газову галузь і нормально їй працювати", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, ціна на газ різко підскочила. Імпортний газ для України різко додав у ціні через підвищення тарифів на транспортування, що потягне за собою подорожчання кінцевих тарифів на блакитне паливо для населення.

Як повідомляв портал Знай.ua, 13 листопада Тимошенко заявила, що її фракція переходить в опозицію до влади через скандальний земельний закон
За словами Тимошенко, вона збирається "виводити людей на майдани", а також її партія буде звертатися до Конституційного суду для роз'яснення цього закону.

Також Знай.ua писав, Тимошенко вийшла до протестуючих проти мораторію на землю