У понеділок, 11 листопада, відбулось резонансне затримання сімох підозрюваних у справі про VAB Банку. Співробітники НАБУ затримали колишніх і діючих чиновників Нацбанку. Про це бюро повідомило на своїй сторінці в Facebook.

В НАБУ повідомили, що всіх посадовців затримали за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого VAB Банку в 2014 році. Саме такого розслідування від детективів вимагали українці.

"Мова йде про колишніх і діючих посадових осіб Національного банку України, ПАТ "Віейбі Банк" і приватних компаній, пов'язаних з кінцевими бенефіціарами "Віейбі Банку", - заявили в НАБУ.

В НАБУ провели очную ставку с людьми экс-президента,

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Затриманим чиновникам інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). Ні в САДОК, ні в САП не розкрили імена або посади решти затриманих.

Повідомляється, що серед затриманих - голова правління Райффайзен Банку Аваль Олександр Писарук. Детективи НАБУ прибули в офіс банку для його затримання. Як відомо, Писарук в 2014-2015 роках був першим заступником голови Національного банку Валерії Гонтарєвої. Він був відповідальним за банківський нагляд.

Нагадаємо, українці просять розслідувати, чим займалися керівники НБУ в період з з 2014 по 2019 рік.

Як повідомляв портал Знай.ua, сушити сухарі вже пізно: до експомічника Гонтаревої нагрянуло НАБУ, у відомому банку проходять обшуки.

Також Знай.ua писав, банк Гонтарєвої втратив 86 мільйонів: вкладники масово забирають свої гроші.