Увечері 11 листопада співробітники НАБУ нагрянули в Райффайзен Банк та розташувалися в офісі однієї з найбільших фінустанов з наміром затримати главу правління

Олександр Писарук, фото Getty Images

Про це повідомляє видання "Новое время", посилаючись на інформацію власного джерела, "близького до ситуації".

Зазначається, що високопоставлений чиновник в даній фінустанові підтвердив, що співробітники НАБУ дійсно знаходяться в офісі банку. У той же час він відмовився уточнити причину такого раптового візиту антикорупціонерів.

За даними видання, Писарука звинувачують у привласненні майна та заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем ( ст. 191 Кримінального кодексу України).

Варто нагадати, що Олександр Писарук у 2014-2015 роках був першим заступником колишньої глави Нацбанку Валерії Гонтаревої, яка, як відомо, виїхала жити до Лондона.

АТ Райффайзен Банк Аваль є одним з найбільших банків України. Фінустанова була зареєстрована 27 березня 1992 року, а з жовтня 2005 року банк став частиною австрійської банківської групи Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ. За станом на 30 червня 2019 року група Райффайзен володіла 68,28% акцій банку, Європейський банк реконструкції і розвитку - 30%. Банк обслуговує 2,5 млн клієнтів. У нього є 499 відділень по всій Україні.
Нагадаємо, українці просять розслідувати, чим займалися керівники НБУ в період з з 2014 по 2019 рік.

Як повідомляв портал Знай.ua, олігарх Ігор Коломойський різко висловився на адресу ексголови Нацбанку Валерії Гонтарєвої

Також Знай.ua писав, банк Гонтарєвої втратив 86 мільйонів: вкладники масово забирають свої гроші.