Рішення Печерського суду про надання доступу слідчим ДБР до документів Генштабу Міноборони України загрожує нацбезпеці держави. Про це повідомив депутат партії "Європейська солідарність" Михайло Забродський.

Михайло Забродський

"Хотілося б звернути увагу, як нещодавно було повідомлено, Печерський районний суд надав доступ своїм рішенням до Стратегічного плану застосування Збройних сил України, зокрема слідчим Державного бюро розслідувань. Відразу хочу пояснити: мова йде про документ, з яким у нашій країні взагалі знайомі в повному обсязі десяток, можливо два десятки людей, включаючи Верховного головнокомандувача ЗСУ", – сказав він.

Також Забродський зазначив, що вони не в силах надати повну скритність.

"Це робиться саме в той час, коли, за заявами керівництва ДБР, вони не можуть забезпечити в повній мірі секретність і відповідний режим у своєму відомстві", – заявив депутат.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Михайло Забродський

До того ж, Михайло попередив про ймовірність витоку інформації.

"Це робиться в той час, коли дійсно є реальний ризик витоку інформації і, зокрема безконтрольного поширення складових плану та інформації, що міститься в цьому документі", – сказав він.

"Наша політична сила бачить в цьому пряму загрозу національній безпеці. Тому що існує реальний ризик потрапляння цього документа в цілому або окремих його елементів, у тому числі і в руки Росії як країни-агресора", – додав Забродський.

Нагадаємо, що Михайло Шнайдер повідомив користувачам у своєму Facebook, що колишній президент України не з'явився на допит в ДБР.

Як повідомляв портал Знай.ua, у власника телеканалу "Прямий" Володимира Макеєнка почали проводити обшуки. Стало відомо, що обшуки проходять у справі про купівлю-продаж каналу.

Також портал Знай.ua писав, що за дорученням Генпрокуратури почалося розслідування ДБР загроз Софії Федини президенту Зеленському. Проти депутата ВР Федини з "Європейської солідарності" Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження.