Генерала з Міноборони Дмитра Марченка заарештували під заставу в 76 млн гривень за браковані бронежилети.

Печерський районний суд міста Києва заарештував генерал-майора, начальника управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка. Його підозрюють у закупівлі бракованих бронежилетів. Про це повідомив голова Державного бюро розслідувань Роман Труба у своєму Telegram-каналі.

Марченка заарештовано під заставу, сума якої становить 76 мільйонів гривень.

"Тримання під вартою або заставу в 76 млн грн - такий запобіжний захід обрано генерал-майору, начальнику Головного управління Міністерства оборони України, який є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного речового майна за завищеною ціною для Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.
Однак, одним Марченком справа не обійдеться. Як повідомив Труба, суд має обрати запобіжний захід ще для чотирьох підозрюваних. При цьому очільник ДБР додав, що підозрюваних буде більше.

Ця історіярозпочалася ще в червні, коли ДБР провело обшуки у посадових осіб Міноборони в рамках кримінальної справи про закупівлю за завищеною вартістю речей для ЗСУ.

Зокрема, було закуплено партію з 20 тисяч бронежилетів. З них, за попередніми даними, 3 з 5 прострілюються.

Закуплено також 100 тисяч комплектів військової форми за завищеними цінами. Вартість лише одного елементу одягу завищена приблизно на 10 млн. гривень.

Обшуки ДБР проходили в приміщеннях Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України. Серед чиновників обшуки були, зокрема, у Дмитра Марченка і Юрія Бірюкова.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще
Нагадаємо, сума збитків через закупку бракованих бронежилетів для бійців ЗСУ становить близько 100 млн гривень.
Як повідомляв портал Знай.ua, ДБР виклало в мережу уривки розмов чиновників Міноборони, які закуповували для військових неякісні бронежилети за завищеною ціною.

Також Знай.ua писав, чиновники відправили браковані бронежилети воїнам, які захищають Україну на передовій.