Письменник, публіцист і політичний оглядач Всеводод Непогодин написав про світоглядні розбіжності між Україною і Росією з ОРДЛО. Відповідну статтю він написав для Хвилі, а витяг з нього опублікував у себе в Telegram-каналі український журналіст, блогер і політичний оглядач Юрій Романенко.

"ОРДЛО, взявши в руки зброю і протиставивши себе всій іншій Україні, не повинні в результаті отримати жодних преференцій. Нам слід вести себе точно так само, як ФРН вела себе по відношенню до НДР – змиритися з наявністю тимчасово непідконтрольних земель і чекати появи в Кремлі нового Горбачова, готового повернути ці території на прийнятних для України умовах. Зараз треба заморозити ситуацію за прикладом Придністров'я. Мене як громадянина України в першу чергу хвилює, щоб скоротилися витрати на утихомирення ОРДЛО і перестали гинути солдати ВСУ. У Донецьку і Луганську мало хто замислюється про те, що викрутаси ОРДЛО надто дорого коштують українським платникам податків. За кошти, витрачені на заспокоєння буйно помішаних з ОРДЛО, Україна могла б побудувати сотні нових лікарень, шкіл, доріг і мостів. Це жителі ОРДЛО повинні виплачувати компенсацію Україні, а не навпаки! Якщо жителі ОРДЛО хочуть дізнатися хто винен у їхніх бідах, то раджу подивитися в дзеркало!", - пише Непогодин.

Юрій Романенко, Фото: Главред

Романенко назвав текст письменника відмінним і зазначив, що він озвучив те, що витає в повітрі і що сам журналіст намагається донести з самого початку війни.

"Україна намагається позбутися залишків радянського спадщини, а Росія, до якої естетично тяжіє ОРДЛО, навпаки, вбирає в себе найгірші риси СРСР. Російську дійсність з кожним роком стає все легше пояснювати через старі радянські анекдоти", - пише Непогодин.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Нагадаємо, Романенко розповів про "вологих мріях" патріотів життя в ОРДЛО.

Як повідомляв Знай. ua, Романенко оцінив українське телебачення в ОРДЛО.

Також Знай. ua писав, що Романенко і Стародубов розібрали ситуацію на Донбасі і роль Зеленського.