Президент України Володимир Зеленський опублікував звернення до українців на тему земельної реформи. Президент розповів про найпопулярніший обман, який, на його думку, міцно засів в головах українців.

Володимир Зеленський говорив про статтю Конституції, яка говорить, що земля є об'єктом правовласності українського народу. Зі слів українського президента, сам пункт закону є великим обманом, оскільки українці насправді не є повноцінними власниками своєї землі. Зеленський вважає, що досі держава не піклувалася про те, щоб надати громадянам можливість та умови для розвитку господарства на своїй землі.

Володимир Зеленський, Сайт Президента

"Українці не можуть купувати чи продавати земельні ділянки с/г призначення. Українці позбавлені цього права. Так само, як громадяни Північної Кореї, Таджикистану, Венесуели, Куби та Конго. Бо в решті країн світу: сусідніх Польщі та Білорусі, Німеччині, Франції, Італії, Канаді, США, Японії, Ізраїлі, Китаї ринок землі існує ", - заявив президент. Володимир Зеленський

Зеленський зазначив, що існують різні моделі ринку землі: наприклад, коли іноземці можуть чи не можуть купувати землю. Водночас фермери наділені правом брати кредити під землю, розширювати своє господарство, залучати інвестиції. Президент заявив, що вже найближчим часом ВР розглядатиме питання щодо впровадження в Україні ринку землі.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Володимир Зеленський вважає, що останнім 20 років цим питанням маніпулюють. В результаті старі політики залякали людей та посіяли у їхніх головах ряд міфів, переконуючи, що цього не можна робити. Причиною такої ситуації він називає лобіювання деякими політиками чиїхось інтересів, кому не вигідно, щоб українці володіли землею.

Володимир Зеленський, Regnum

"Прийнято наступне рішення: між першим та другим читанням у чинний проект закону будуть внесені правки, згідно з якими право продавати і купувати землю матимуть лише українські громадяни та українські компанії, засновані виключно українськими громадянами" Володимир Зеленський

Президент України зазначив, що у разі, якщо "іноземці та компанії, які мають серед засновників іноземців отримують право купувати українські земельні ділянки тільки у випадку, якщо на це буде дана згода народу України на всеукраїнському референдумі" Зеленський пообіцяв, що відповідний пункт буде міститись у законі.

Володимир Зеленський заявив, що Верховною Радою буде розроблено і прийнято закон, який чітко встановить види і механізми референдуму і нарешті дасть українцям право вирішувати долю важливих для них питань.

Володимир Зеленський, Facebook

Нагадаємо, раніше Зеленський підписав указ про невідкладні реформи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Богдан прокоментував питання продажу землі

Також "Знай.ua" писав, що в Гончарука розповіли про ціни на Українську Землю