"Готуємося до землі" - це висловлювання Віталія Кличка не просто стало мемом. 5 листопада у Києві "обмовка за Фрейдом" вже не була такою кумедною.

Прорив на Шота Руставелі у Києві

Під землю у буквальному сенсі слова пішли під землю кілька авто. Трапилося це у самому центрі столиці, на вулиці Шота Руставелі. За попередніми даними, прорвало трубу з гарячою водою.

На Шота Руставелі прорвало теплотрасу, фото Знай.ua


Дорогу залило окропом. Утворилися ями, в які потрапили щонайменше два автомобілі.

На Шота Руставелі прорвало теплотрасу, фото Знай.ua

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

У "Київтеплоенерго" кажуть, що був пошкоджений магістральний трубопровід діаметром 0,7 метра.
Постраждалих немає, машини згодом евакуювали.

Прорив на Шота Руставелі, Київ. Фото: ВВС Україна

Прорив на Шота Руставелі, Київ. Фото: ВВС Україна


Через інцидент утворилися чималі затори, а громадський транспорт був змушений змінити маршрути.
Фото - Sergey Ristenko та Володимир Крекотін.

Прорив на Шота Руставелі, Київ. Фото: ВВС Україна

Прорив на Шота Руставелі, Київ. Фото: ВВС Україна

Шулявський міст

Шулявський міст

Пам'ятаєте, як обвалилася частина мосту Шулявського шляхопроводу. У результаті обвалу зачепило одну припарковану під мостом автівку – серед людей ніхто не постраждав.

Шулявський міст

За свідченнями очевидців, інцидент стався близько 20:30. Впала частина споруди з правої сторони, якщо їхати з вулиці Гетьмана в сторону вулиці Теліги. Поліцією було обмежено рух у напрямку проспекту Перемоги, перекрито рух по вулиці Гетьмана від Індустріального мосту до метро "Шулявська". На ремонт споруди виділили рекордну суму грошей.

Шулявський міст

Шулявський шляхопровід

Але будь-який водій, котрий їздить столицею, підтвердить вам: "втомлений" міст досі не дає спокою. Оминути його складно, а роботи просуваються темпами настільки повільними, що певно швидше рухаються черепахи.

Метро на Троєщину

Метро на Троєщину, фото: "Слово і діло"

Мешканці столичної Троєщини вже втомилися від підколів про те, що їй район - це взагалі "вже не Київ". Дістатися туди справді складно. Електричка - як кому пощастить. Їздить вона кожні півгодини, але "влізти" у неї ще спробуй. Два види транспорту, це не зовсім зручний спосіб дістатися на роботу.

Троєщина

До слова, нещодавно на засіданні комісії Київради депутати підтримали проєкт рішення "Про звернення Київської міської ради до Президента та Кабінету Міністрів щодо виділення коштів на будівництво метро на житловий масив Троєщина".

Появу нової гілки метро до масиву прогнозують не раніше, ніж у 2035 році. А за нормативами потрібно щонайменше шість років, аби завершити будівництво Подільсько — Воскресенського мосту. Втім, як воно буде насправді, можна тільки здогадуватися.

Зима прийшла "неочікувано"?

ремонт доріг

В принципі, як і кожного року. Хтось колись бачив, аби латали дороги влітку? Звісно ні. Зазвичай у нас це починають робити пізньої осені, коли дощі один за одним тільки ускладнюють ремонт. А новеньке покриття не витримує і одного сезону, сходячи разом зі снігом весною.

Крім того, часто мешканці різних районів столиці скаржаться на те, що не вчасно увімкнули опалення. Приміром, у самісінькому центрі міста, в районі станцій метро Університет і Театральна люди мерзли ще кілька тижнів після обіцяного увімкнення. Та й коли тепло дали, це не врятувало, а навіть обернулося лихом на деяких вулицях.

Яскравий приклад тому: ситуація на вулиці Пирогова 2. Тут нещодавно трапився вибух, який спровокував масштабну пожежу - саме у той день, коли у будинку увімкнули опалення. Споруда зараз виглядає так страшно, що навіть сам Стівен Кінг певно б злякався.

Пожежа у Києві на вул. Пирогова, 2 (фото з архіву Знай.ua)

Пожежа у Києві на вул. Пирогова, 2 (фото з архіву Знай.ua)

Даху практично немає, скрізь стирчить арматура. Видовище не для слабкодухих. На жаль, співробітники Знай.ua стали свідками цього жахливого інциденту: сотні родин поспіхом виносили речі, вибігали у чому могли, забравши документи та телефони. Як стало відомо із власних джерел, причиною може бути те, що надто старі системи просто не витримали напруги, коли нарешті дали опалення.

Пожежа у Києві на вул. Пирогова, 2 (фото з архіву Знай.ua)

Пожежа у Києві на вул. Пирогова, 2 (фото з архіву Знай.ua)

Пожежа у Києві на вул. Пирогова, 2 (фото з архіву Знай.ua)

Так чи інакше, скільки б Кличко не хизувався досягненнями, але мешканці Києва, на жаль, поки що бачать іншу картину.

Нагадаємо, Гончарук назвав, яка в Україні буде мінімальна зарплата.

Як повідомляв Знай.ua, Рябошапка зізнався, що не так зі справою Гандзюк.

Також Знай.ua писав, що Порошенко 16-й раз не з'явився на допит у ДБР.