6 листопада в Києві пролунав вибух - на Брест-Литовському шосе підірвали автомобіль Ігоря Сало, директора фармацевтичної компанії. В результаті вибуху загинув водій авто, Ігор Сало разом з другим пасажиром - Сергієм Воловиком отримали тілесні ушкодження. Ми розповідали про те, хто такий Ігор Сало, на якого було скоєно замах.

Журналіст Юрій Бутусов розповів на своїй сторінці в Facebook, які існують неофіційні версії замаху на Ігоря Сало. Бутусов каже, що Сало - громадянин Росії і України і, згідно з інформацією в інтернеті, він пов'язаний з криміналом, рейдерськими захопленнями, конфліктами і зв'язком з Росією, постачанням вугілля з окупованого Донбасу. За словами Бутусова: "В обох версіях причиною замаху варто розглядати російський слід".

Скріншот поста Юрія Бутусова, Facebook

Бутусов уточнює, що: "На це вказує і характер замаху - в Росії такі вбивства за допомогою мотоцикліста на світлофорі вже відбувалися".

Бутусов називає два прізвища, пов'язаних з Ігорем Салом: Олександра Шишкіна, колишнього сенатора Ради Федерації РФ від Хабаровського краю, і Сергія Тригубенка, колишній член команди Януковича, ексдепутат Блоку Петра Порошенка, один з неофіційних кураторів "Слуги народу" в Харківській області, як каже Бутусов.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

У першій версії Юрія Бутусова замішаний Олександр Шишкін. Журналіст пояснює це тим, що у 2018 році в Харкові вже стався конфлікт навколо фармкомпанії "Здоров'я". Тоді підірвали машину гендиректора компанії Олександра Доровського. Бутусов припускає, що ситуація на Брест-Литовському шосе може бути продовженням історії.

Скріншот поста Юрія Бутусова, Facebook

Бутусов повідомляє, що Шишкін: "Має величезний вплив в Україні, завдяки зв'язкам з криміналом". Бутусов зазначає, що Шишкін тісно дружить з Геннадієм Кернесом, мером Харкова. За словами Бутусова: "Кернес успішно оскаржував у судах статус Шишкіна, і відбив всі суди, які проти нього почали. Кернес програв спір щодо почесного статусу Шишкіна аж у лютому 2019-го року у Верховному суді".

Бутусов додає, що можливо, що у Шишикіна і Сало могли з'явитися суперечки, які: "Шишкін вирішив подолати своїми звичними бандитськими методами. Новий вибух виглядає у цьому зв'язку досить логічно".

Скріншот поста Юрія Бутусова, Facebook

Другою версією Юрія Бутусова став зв'язок Ігоря Сало з Сергієм Тригубенком. Бутусов каже, що ця версія будується навколо: "Проблеми з російською мафією і спецслужбами РФ, що її кришують через постачання вугілля, і пов'язана вона з фігурою Сергія Тригубенка". Бутусов каже, що Тригубенко: "Один із самих спритних тіньових українських політиків і "сірих кардиналів", і нібито він тісно взаємодіяв з Салом.

Скріншот поста Юрія Бутусова, Facebook

Бутусов зазначає, що: "Слід враховувати і версію замаху на Сало в результаті кримінальних розборок на тіньовому ринку торгівлі російським вугіллям".

Скріншот поста Юрія Бутусова, Facebook

Нагадаємо, раніше теракт у Києві забрав життя відомого бізнесмена: моторошний момент потрапив на камеру.

Також Знай.uа писав, що у Києві невідомий кинув вибухівку на дах автомобіля: є загиблі і поранені.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Ігор Сало: прихильник рейдерських захоплень.