Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з послами Королівства Швеція, Швейцарської Конфедерації, Грузії, Мексиканських Сполучених Штатів та Європейського Союзу. Глава держави прийняв у них вірчі грамоти.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Посли іноземних держав особисто переконалися, що Україна виконує свою частину домовленостей стосовно розведення сил і засобів у Петрівському та Золотому.

На Донбасі почалося розведення сил

"Сьогодні ми приїхали з нашими партнерами, друзями — послами Німеччини, Франції, Сполучених Штатів, Великої Британії. Вони особисто побачили, як Україна виконує свої домовленості", — заявив помічник президента Андрій Єрмак.

Популярні новини зараз

Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК

Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

Показати ще

Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак повідомив, що на ділянці розведення сил і засобів вже тиждень немає обстрілів. Він зазначив, що Україна готова й надалі виконувати вимоги з розведення сил. Хомчак додав, що місцеве населення прагне припинення обстрілів, забезпечення миру та нормального життя.

Руслан Хомчак

"Всі змогли переконатися в тому, що там, де відвели сили, сьогодні обстрілів немає. Війська, які відійшли на визначену відстань, готові до реагування на всі ситуації", — сказав Руслан Хомчак.

Посли відзначили зусилля української влади у напрямі розведення сил і засобів на Донбасі, а також висловили вдячність за можливість особисто почути думки місцевих мешканців щодо цього процесу. Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що українська сторона виконала свою частину домовленостей, необхідних для проведення саміту у Нормандському форматі на найвищому рівні.

Нагадаємо, Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом: про що говорили лідери України і Туреччини.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Австрія виділила Україні космічну суму на відновлення Донбасу: деталі.

Також "Знай.ua" писав, що речниця Зеленського Мендель потрапила у неприємності через поїздку до Станиці Луганської: на фото помітили...