Кабінет міністрів переписав бюджет України на 2020 рік, який вже встигли прийняти в першому читанні. Президент Володимир Зеленський у свою чергу підписав законопроект №2283, який передбачає поправки у бюджеті на 2019 рік.

Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

Так, у законопроекті №2283 йдеться про направлення додаткового 1 млрд грн на фінансування державних шахт і виплату їхнім працівникам зарплати. Також зміни до бюджету передбачають фінансування продовження лінії метро до столичного житлового масиву "Виноградар" коштом державного бюджету.

Володимир Зеленський, сайт президента

Правки у закон про державний бюджет України прокоментувала міністр фінансів Оксана Маркарова. За її словами, це вимушений крок, аби забезпечити шахтарів заробітною платою.

Популярні новини зараз

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Показати ще

"Законопроект складається з декількох блоків: зміни, пов'язані з Кабінетом міністрів, зміни, які виділяють додаткові кошти шахтарям і нашим військовим на передовій і поповнюють резервний фонд. Якщо у міста Києва все-таки є багато коштів на рахунках..., то про шахтарів, військових та резервному фонді більше нікому, подбати, крім нас", – сказала Маркарова.

Оксана Маркарова, Економічна Правда

Також законопроект пропонує унормувати зарахування до спецфонду конфіскованих коштів, які на 1 жовтня надійшли в обсязі 1,561 млрд грн, але не передбачені плановими показниками доходів держбюджету. Їх спрямують на різні потреби. Зокрема 524 млн грн підуть на облаштування військових комісаріатів, 1,361 млрд грн – "Укравтодору". Частина коштів піде на закріплення курсу гривні.

Однак, зміни до держбюджету передбачають перерозподіл коштів за деякими бюджетними програмами та знижують план доходів на 20,4 млрд грн за зміцнення курсу гривні.

Нагадаємо, Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом: про що говорили лідери України і Туреччини.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський призначив Носка на важливу посаду в СБУ: в чиїх руках тепер держтаємниці України.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський у Харкові переплутав концерн з концертом: конфуз потрапив на відео.