Бійка ″головного радикала″ Ляшка зі ″слугою народу″ Герусом на скандалі не закінчилась і отримала продовження. Поліція відкрила ″дивну″ кримінальну справу, оскільки зробила це без відома учасників бійки і не хоче повідомляти її кваліфікації.

У четвер, 7 листопада, стало відомо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом бійки лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка з депутатом фракції "Слуга народу" Андрієм Герус. Про це повідомив речник поліції Київської області Миколи Жуковича.

Зазначається, що після бійки ні Герус, ні Ляшко не зверталися з офіційними заявами в поліцію. А виробництво відкрили за зверненням Служби авіаційної безпеки. Бійка, як відомо, відбулася в залі офіційних делегацій аеропорту Бориспіль. Відео з інцидентом облетіло мережу, однак на ньому не видно, щоб учасники бійки пошкодили майно аеропорту.

Дивно і те, що в поліції не називають кваліфікацію справи, кажуть, що повідомлять про це пізніше, оскільки, за словами Жуковича, ″стаття вирішується″.

На уточнююче запитання Жукович зазначив, що при визначенні правової кваліфікації інцидента буде врахований той факт, що один з учасників бійки є чинним народним депутатом.

"Напевно, це буде враховано. Але ніхто з конфліктуючих сторін в поліцію не звертався. Яка стаття буде, наразі чітко не вирішено. Можливо, і хуліганство, може бути, і загроза державному діячеві ... Зараз вирішують", - додав спікер.

Популярні новини зараз

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Нагадаємо, 6 листопада в аеропорту Бориспіль Ляшко побився з Герусом, звинувативши його в лобіюванні інтересів російських виробників електроенергії.

Справа в тому, що з 1 жовтня Україна відновила імпорт електроенергії з Росії, який не здійснювався з 2015 року. Імпорт здійснює компанія "Юнайтед Енерджі", яка належить Ігорю Коломойському.

Імпорт з Росії став можливий завдяки поправці Андрія Геруса до закону "Про зміни до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії".

Більшість експертів називає початок імпорту електроенергії з Росії загрозою енергонезалежності України, оскільки країна-агресор використовуватиме його для політичного тиску на Київ. Також, за словами експертів, це загрожує євроінтеграції, оскільки згідно з Угодою про асоціацію з ЄС Україна повинні від'єднатися від енергосистеми Росії-Білорусі в 2022 році і приєднатися до європейської енергосистеми.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ляшко заявив, що "формула Геруса" призведе до скасування санкцій проти Росії

Також Знай.ua писав, відео бійки Ляшка і Геруса потрапило в мережу