7 листопада Дмитро Дубілет, міністр Кабінету міністрів України, повідомив, що на засіданні Кабміну 6 листопада проголосували за законопроєкт, який змінить ситуацію з бюрократією в Україні.

Дубілет нагадав українцям на своїй сторінці в Facebook про документ "Згода на обробку персональних даних". За словами Дубілета, з цим папером українці стикалися в самих різних місцях: державних органах, школах, лікарнях, навіть у бізнесі.

Скріншот поста

Дубілет пояснює це тим, що в законодавстві: "Не достатньо чітко описано механізм згоди на обробку даних". Дубілет зазначив, що цей закон з'явився завдяки досвіду європейських країн.

Міністр Кабміну додав, що до Верховної Ради був поданий акт, який: "Повинен, з одного боку, краще захистити українців в тому, як організації поводяться з їхніми даними. З іншого боку, ми повинні позбутися цього папірця, який насправді нікого ні від чого не захищає".

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Дмитро Дубілет, Цензор

За словами Дубілета, одного тільки прийняття закону не вистачить для того, щоб викорінити це: "Після цього будемо бігати з вогнеметом по бюджетних організаціях і випалювати цей документ. Ну і заодно будемо навчати бізнес, щоб він, перестраховуючись, теж не плодив зайву бюрократію".

Нагадаємо, раніше Гончарук розкрив деталі перепису населення: українцям запропонували перерахувати самих себе.

Також Знай.uа писав, що Дубілет переведе чиновників на безготівкову зарплату: що відомо про ініціативу Кабміну.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Україні зникнуть трудові книжки: як підтвердити свій робочий стаж.