Нинішню українську владу на чолі з Зеленським звинуватили в провадженні державної політики на ″героїзацію неонацизму і фашизму″.

З такою заявою виступили в партії "Опозиційна платформа - За життя" після установки пам'ятної дошки політичному і військовому діячеві Дмитру Палієву в Калуші на Івано-Франківщині, пише видання Нyser, посилаючись на повідомлення прес-служби політсили.

Зазначимо, що Палієв був одним з організаторів повстання у Львові 1 листопада 1918 року, співзасновником Української Партії Національної Роботи та редактором її органу ″Заграва″, членом ЦК УНДО, послом польського сейму і в’язнем польських таборів. Поза тим, Дмитро Палієв був співзасновником і сотником дивізії СС ″Галичина″ - саме цей факт став причиною обурення в ОПЗЖ.

В "Опозиційній платформі - За життя" висловили особливе обурення тим, що пам'ятний знак Палієву було встановлено через кілька днів після демонтажу націоналістами барельєфа Георгія Жукова в Одесі.

"Установка пам'ятної дошки офіцеру СС Дмитру Палієву в Калуші на Івано-Франківщині - це не тільки акт цинічної наруги над пам'яттю мільйонів українців, загиблих в роки Великої Вітчизняної війни, а й яскраве підтвердження того, що героїзація неонацизму і фашизму стає основою нової державної політики Зе -влади. Прославлення нацизму і знищення народної пам'яті про героїзм українського народу в роки Великої Вітчизняної війни - так можна охарактеризувати політику, що проводиться, очевидно, з відома і схвалення дійсної влади на чолі з президентом Зеленським", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

На думку ОТЗЖ, нинішня влада зрадила інтереси своїх виборців, коли продовжила "угарно-націоналістичну, печерно-русофобську політику Порошенко - Турчинова - Парубія".

"Про це свідчать і виступ прем'єр-міністра Гончарука на концерті неонацистської групи "Сокира Перуна", а також багатозначне мовчання президента, що не засудив дії топ-чиновника, і варварське знищення меморіальної дошки Георгію Жукову в Одесі, і повернення ненависника пам'яті героїв Великої Вітчизняної війни Володимира В'ятровича до Українського інституту національної пам'яті, і встановлення чергового пам'ятного знака німецьким колабораціоністам ", - додали представники партії.

В "Опозиційній платформі - За життя" звернулися до Зеленському з вимогою негайно вжити заходів і демонтувати меморіальний знак офіцерові СС Дмитру Палієву.

"Ми закликаємо міжнародне співтовариство дати об'єктивну оцінку таким діям української влади і не допустити перетворення України - європейської держави, що знаходиться в центрі Європи, - в оплот неонацизму і радикалізму", - підкреслили в ОТЗЖ.

Варто зазначити, що представники партії "Опозиційна платформа - За життя", коментуючи демонтаж барельєфу Жукова в Одесі неодноразово заявляли, що таким чином, українська влада фактично діє не в інтересах своїх виборців.