Зміни в Законі про столицю, кардинальна затримка у проведенні пленарних засідань та відкриття нових справ у НАБУ – це лише неповний перелік гучних новин із фігуруванням імені мера Києва Віталія Кличка. Одним із останніх обговорюваних фактів став допис столичного голови на власній сторінці у Фейсбуці, що миттєво викликало хвилю негативних коментарів від депутатів Київради та представників політичної партії "Слуга народу". Подробиці з'ясовували Знай.ua.

Зникли в одних місцях, з'явилися в інших: "Плювати Кличко хотів…"

На розміщений пост мера Києва одразу ж відреагували депутати Київради.

"Віталій Кличко виклав брехливий та популістичний допис про "боротьбу" з незаконними МАФами. Яке прикре співпадіння, але цього ж дня із самого ранку в мене просто розривався телефон від скарг мешканців Академмістечка, де масово почали встановлювати нові МАФи. Просто не вистачає слів. Поклали нову тротуарну плитку біля виходів з метро, щоб поставити там кіоски? Люди роками просять врегулювати питання з автовокзалом та паркінгом – їх відверто посилають через "відсутність" місця або ще чогось. Зате місце для МАФів знайшлося!", – зазначає депутат Київради Прохор Антоненко.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

МАФи в Києві - Академмістечко

Саме через шалену кількість МАФів територія вздовж метро "Академмічтечко" місцеві жителі вже дали цій ділянці окрему назву – "Шанхай".

"Земля під "Шанхаєм" поділена на декілька земельних ділянок, більшість з яких знаходиться в оренді у такого собі ТОВ "ГРОТТО". Мені стало відомо, що у 2017 та 2018 роках у цих горе-бізнесменів закінчуються договори оренди, та коли я почав готувати документи на відмову в поновленні договорів, складати акти обстеження, вказуючи порушення, а кличківська більшість моментально подовжила їм договори оренди. Хоча станом на 2019 рік ми мали шанс абсолютно законно позбавитись від цього жаху біля метро. Плювати Кличко хотів і на норми пожежної безпеки, які порушені біля кожного виходу з метро", – підкреслює Прохор Антоненко.

МАФи в Києві - Академмістечко

Як відзначив депутат Київради, наразі він готує відповідні депутатські звернення щодо демонтажу даних незаконних споруд, у зв'язку зі встановлення їх з порушенням цільового призначення земельних ділянок та норм пожежної безпеки.

Прокоментували ситуацію і нардепи – представники політичної партії "Слуга народу" теж відреагували на вічну в столиці тему МАФів.

"Коли Віталій Кличко у нас на комітеті назвав одним зі стратегічних успіхів останніх 5 років демонтаж МАФів, ми ледь стримали посмішку, хоча насправді то було сумно. Але мер пішов далі. Тепер він це й виборцям вирішив розповісти. Радив би йому вийти і пройтись по вулицях: по тих, де "неправильні" МАФи демонтують, а через кілька місяців там з'являються "правильні". Ось і всі зміни. Треш в управлінні містом триває", – зазначив народний депутат України Віталій Безгін.

Народний депутат України - Віталій Безгін

Серед киян – сплеск обурень: "Таку розруху в Києві, як зараз, складно згадати"

Та, судячи по коментарям жителів столиці, подібна ситуація не тільки в Святошинському районі.

Фото вулиць, обліплених МАФами, надсилають і мешканці Солом'янського району.

Варто зазначити, що "ознакою" сучасної столиці кияни відзначають не тільки масове встановлення кіосків – люди обурені загальним станом міста.

Як змінюватиметься ситуація згодом та коли очікувати змін в системі управління столицею, читайте на порталі Знай.ua.