США звернуло увагу на скандальні справи щодо загибелі відомий українських журналістів Георгія Гонгадзе та Павла Шеремета. Посольство США в Україні закликає розслідувати справи щодо їх вбивства.

Про це йдеться в заяві відомства на офіційній сторінці у соціальній мережі Twitter.

"У міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів, ми разом з українським народом закликаємо до справедливості сімей Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета та інших журналістів, які трагічно втратили життя, сміливо в пошуках правди", - йдеться у повідомлення посольства США в Україні.

Посольство США також звернулося до Росії. Відомство закликало збройні формування РФ і сили, які вона підтримує, негайно звільнити українських журналістів, несправедливо затриманих за роботу на Донбасі й в Криму.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Зазначимо, що 2 листопада у всьому світі відзначають Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів. Напередодні Міжнародна федерація журналістів закликала до боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів в Україні та відзначила, що жодне вбивство журналіста в Україні не розслідуване в повному обсязі.

Нагадаємо, що Трамп озвучить стенограму розмови з Зеленським в прямому ефірі: "Люди повинні це почути...".

Як повідомляв портал Знай.uа, 25 тисяч доларів тільки на школу: стало відомо, скільки Зеленський витрачає на дітей.

Також портал Знай.uа писав, Столтенберг зачитав вірш Шевченка українським депутатам, прозорий натяк: "Страшно впасти у кайдани...".