Нардеп від партії "Слуга народу" Олександр Качура повідомив, що проти народного депутата від "Євросолідарності" Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій, які публічно обговорювали варіанти смерті президента Володимира Зеленського після заяв про розведення сил на Донбасі, відкрито кримінальне провадження.

Про відкриття кримінального провадження проти Федини та Звіробій Качура повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Допис Олександра Качури

Згідно повідомлення Олександр Качури, справу порушено Генпрокуратурою на основі закликів до вбивства людини та повалення державної влади. Депутат вказав номер провадження: 42019000000002276.

"Передайте хтось Звіробій і Федині номер кримінального провадження, щодо їх закликів до вбивства людини і повалення державної влади. PS: Далі буде", - написав Качура. Олександр Качура

Популярні новини зараз

Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Софія Федина і Маруся Звіробій

Причиною погроз стала поїздка Зеленского в Золоте Луганської області, де зараз відбувається розведення військ. В результаті президент вступив в перепалку з добровольцями, які намагалися перешкодити розведенню сил. На фоні цієї напруженої ситуації на каналі нардепа Софії Федини в Youtube з'явився скандальний ролик, в якому вона і звіробій не стримували себе у висловлюваннях.

Спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що некоректні висловлювання Федини на адресу президента розгляне Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.
Софія Федина і Маруся Звіробій