Генсек Альянсу Єнс Столтенберг, виступаючи з трибуни Верховної ради заявив, що дорога України до членства в НАТО досить складна. Крім того генсек НАТО процитував депутатам вірш Тараса Шевченка "Минають дні, минають ночі".

Єнс Столтенберг виступив у Верховній Раді перед українськими депутатами зі словами:

"Двері НАТО для України залишаються відкритими, але дорога до членства складна" Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг

У свою чергу Володимир Зеленський на прес-конференції заявив про те, чого від нього багато хто не очікував, передусім опозиційні сили.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

"Ми готові ще тісніше співпрацювати з Альянсом і прискорювати підготовку до членства в НАТО, не знімаючи з порядку денного можливість приєднання України до ПДЧ...". Володимир Зеленський

Зустріч Володимира Зеленського з Єнсом Столтенбергом

Повідомляється, що Україна стане першою країною-партнером, для якої НАТО відкриває новий формат співпраці – "одна країна – один план". Напередодні дводенного візиту Північноатлантичної ради в Україні розгорілися суперечки щодо того, чи варто нагадувати Альянсу про ПДЧ, який офіційно відкриває шлях до членства.

В уряді категорично не згодні, аргументуючи тим, що Київ вже подавав заявку на отримання ПДЧ у 2008 році. Тоді Альянс не відповів, але в декларації Бухарестського саміту підтвердив, що Україна і Грузія стануть членами НАТО.

Дмитро Кулеба

Віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив:

"Не потрібно подавати нову заявку. Потрібно проводити реформи, поглиблювати співпрацю з Альянсом, досягати сумісності наших ЗС з НАТО. Питання надання ПДЧ повинно бути суто технічним, а не політичним", - зазначив Кулеба. Дмитро Кулеба

Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер вважає, що Україні варто взяти ПДЧ, вмонтувати його в Річну національну програму Україна-НАТО, і виконувати.

Стівен Пайфер

"Росія хоче повернути Україну у свою орбіту. Для цього вона використовує війну на Донбасі. Якщо Україна сьогодні звернеться до НАТО за ПДЧ, я не впевнений, що ми отримаємо консенсус. Деякі країни, на мою думку, не захочуть створювати зайву напругу в стосунках з Росією, тому будуть проти цього. Україна повинна тут запитати сама себе: що, якщо відповідь буде "ні"? Але Альянс повинен залишати свої двері відкритими і говорити: not now but not never (не зараз, але і не ніколи - ред.) ", - сказав Стівен Пайфер. Стівен Пайфер

Володимир Зеленський

Нагадаємо, раніше Столтенберг зачитав депутатам вірш Шевченка українською

Як повідомляв портал "Знай.ua", Столтенберг принизив Зеленського на очах у всіх

Також "Знай.ua" писав, що у НАТО зробили гучну заяву щодо України