Міністр юстиції Денис Малюська назвав розмір своєї зарплати і замісників та зазначив, що найближчим часом сподівається на підвищення окладів у відомстві. За словами міністра, про це є домовленість з урядом.

Про це Денис Малюська розповів в інтерв'ю виданню "Українська правда".

До того, як стати міністром юстиції, Денис Малюська тривалий час працював у офісі BRDO та спеціалізувався на питаннях підприємництва та врегулювання спорів.

Саме завдяки близькості до нинішнього прем'єра Олексія Гончарука, Малюська спочатку отримав місце у прохідній частині списку "Слуги народу", а згодом очолив одне з найбільш важливих відомств у системі влади - міністество юстиції.

За словами міністра, у нього дуже невелика зарплата - трохи менше 17 тисяч гривень. У його заступників "теж десь в тому районі". Щоправда, названа сума не включає премій.

"У мене приблизно 17 тисяч гривень Ну, навіть не 17, трохи менше. В них теж десь в тому районі. Але це без премій", - зазначив міністр.

Малюська зазначив, що він живе на свої збереження і залишить свою посаду, коли в нього закінчаться гроші. За його підрахунками, йому вистарчить на рік від моменту призначення.

Однак, за словами міністра, є домовленість з урядом про підняття зарплат чиновникам міністерства і таке рішення буде прийнято найближчим часом.

"По грошах у нас є домовленість в уряді, що ми зарплати піднімемо, в тому числі і мені. Тому що коли в мене закінчаться гроші, то звідси хочу чи не хочу, а піду. А вони в мене закінчаться. Рік з моменту призначення мені вистачить, і то під питанням. А далі – ні. Тому ми точно приймемо рішення про підвищення заробітних плат. Я підозрюю, що це відбудеться дуже швидко, сподіваюсь, жовтень-листопад", - сказав Малюська.

Нагадаємо, нові чиновники отримали свою першу заробітну плату. У порівнянні з доходами попередників зарплати нинішніх чиновників досить скромні.