Народний депутат від президентської партії "Слуга народу" Андрій Герус звинуватив колишнього президента України Петра Порошенка в корупції. За словами Геруса, Порошенко отримав хабаря в розмірі $150 мільйонів готівкою.

Про це Герус повідомив на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Коли восени 2014 року в Україні почалися відключення електроенергії, Порошенко прийняв рішення закуповувати електроенергію в Російській Федерації. Для цього в схему вставили кіпрську прокладку і підтягнули менеджера Липецької фабрики "Roshen" Дмитра Вовка, призначивши його головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЭКУ), який своїм першим рішенням запустив імпорт.

Андрей Герус

"Пішов імпорт у розмірі 1500 Мвт (це в десять разів більше, ніж зараз), який йшов весь 2015 рік. Ну а потім Петро Інкогніто взяв $150 млн кешем і ще трохи євробондами. Демонополізація змінилася Роттердамом+ ціною 35 млрд, а далі історію ви знаєте", – написав Герус.

Зазначимо, що 24 березня 2017 року Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження, в рамках якого розслідує дії членів НКРЕКП, затвердили вугільну формулу "Роттердам плюс". З 1 липня 2019 року набрав чинності новий ринок електроенергії, у зв'язку з чим колишні принципи формування цін.

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Нагадаємо, прес-секретар "Слуги народу" розповіла головні інсайди: що відбувається всередині фракції Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, у "Слузі народу" Зеленського планують скасувати закон про люстрацію: законопроєкт вже зареєстрований.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський скасує монополію на спирт в Україні: кому і коли дозволять виробництво.