Національне антикорупційне б'юро 17 жовтня отримало право на прослуховування транспортних телекомунікаційних мереж. Відтепер НАБУ непотрібно "посередництво" інших структур, що мінімізуватиме виток інформації про розслідування.

Цю інформацію НАБУ повідомило на своїй сторінці у Facebook.

У повідомленні йдеться, що отримання інформації, як і раніше, відбуватиметься з дозволу суду. Відмінність полягає у тому, що з цією ухвалою більше немає необхідності ознайомлюватись СБУ, адже всі дії відбуватимуться безпосередньо у Національному бюро.

У своєму Facebook НАБУ пише, що право самостійного зняття інформації - велика перемога, проте скористатися нею одразу не вийде:

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

"Насамперед потрібно привести у відповідність з положеннями статті 263 КПК України нормативно-правові акти, якими на сьогоднішній день врегульовані процедури установлення та використання технічних засобів, що забезпечують проведення оперативно-розшукових заходів та негласних слідчих (розшукових) дій зі зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, та побудувати інфраструктуру, яка забезпечуватиме практичну реалізацію наданих НАБУ повноважень". йдеться у повідомленні

Задля цього необхідно підготувати складні технічні рішення з відповідними державними органами та операторами телекомунікацій. У НАБУ сподіваються, що ця процедура завершиться якомога швидше.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості колишнього Президента Петра Порошенка.

Також Знай.ua писав, Порошенко в черговий раз не прийшов на допит в Державне бюро розслідувань.

Як повідомляв портал Знай.ua, Портнов пригрозив Порошенку арештом активів.