Як відомо, у четвер, 17 жовтня, у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт під номером 2279 щодо забезпечення захисту педагогів. Про це свідчать дані парламентського сайту.

Ці зміни ініціатори законопроєкту пропонують внести в ч. 1 ст. 54 і ч. 1 ст. 57 Закону України "Про освіту".

"Змінами передбачити додаткові гарантії поваги до особистості, честі і гідності, справедливого і шанобливого ставлення до педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам з боку учасників освітнього процесу та інших осіб", – йдеться у законопроєкті.

До того ж, пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новими статтями:

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще
  • ст. 173-5, якою передбачена адміністративна відповідальність за вчинення образи, а саме навмисного приниження честі і гідності, яке виражено у некультурною формі, переслідування, психічного чи фізичного насильства, а так само погрози його застосування щодо педагогічного, науково-педагогічного або наукового працівника і передбачити покарання у вигляді штрафу в 300 неоподатковуваних мінімумів;
  • ст. 179-1, якою передбачена адміністративна відповідальність за розпивання алкогольних і слабоалкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в навчальних закладах і передбачити покарання у вигляді штрафу в 600 тисяч рублів.

На сьогоднішній день, документ переданий комітету з питань правоохоронної діяльності для ознайомлення.

Нагадаємо, що рамках національної премії Global Teacher Prize Ukraine компанія Microsoft нагородила самого інноваційного вчителя України. У 2019 році кращим вчителем-новатором стала Ганна Величко зі Львова.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Індії розгорівся гучний скандал-за просочилися в мережу фото студентів коледжу, які складали іспит у дуже дивному форматі. Відомо, що на голови молодих людей наділи картонні коробки.

Також портал Знай.ua писав, що 20% українських студентів-першокурсників незадоволені вибором майбутньої спеціальності.