Печерський районний суд міста Києва надав слідчим Державного бюро розслідувань тимчасовий доступ до редакційної комунікації журналістів програми "Схеми", які готували розслідування про секретну відпустку п'ятого президента України Петра Порошенка на Мальдівах. Воно було опубліковано у січні 2018 року. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Більше того, слідчі отримали доступ до ряду інших внутрішньо-редакційних даних, а саме графік роботи журналістів, операторів та водіїв, а також даних за оплату їх праці.

Відповідне рішення суд прийняв у четвер, 17 жовтня, у межах досудового розслідування кримінального провадження ДБР щодо можливої "незаконного переправлення осіб через кордон "з використанням завідомо підроблених документів".

Термін дії даної постанови – 1 місяць. Згідно з цим рішенням, якщо редакція не дасть копам зазначену інформацію, то суд має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів".

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Перелік даних, які необхідно передати в ДБР:

  • весь відзнятий матеріал;
  • інформаційні запити та відповіді на них, виконані під час приготування зазначеної передачі;
  • ймовірні документальні матеріали, які підтверджують наявність задіяних журналістів, операторів, водіїв та інших працівників під час знімання матеріалу у т. ч. у вечірній і нічний час (у т. ч. 08.01.2018) для зазначеної передачі;
  • інші наявні документальні матеріали, що стосуються зазначеної телепередачі.

У постанові суду також підкреслюється, що воно не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, що Ігор Головань, адвокат, опублікував у своїй колонці на сайті видання "Українська Правда", скан-копії постанови Шевченківського районного суду Києва, про допит Романа Труби, директора ДБР, і Андрія Портнова, юриста.

Як повідомляв портал Знай.ua, 54-річний експрезидент, наред від партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко засвітив новий iPhone на засіданні парламенту.

Також портал Знай.ua писав, що п'ятий президент України і лідер політичної партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в черговий раз не прийшов на допит в Державне бюро розслідувань.