Перша леді України Олена Зеленська в рамках робочої поїздки в Японію відвідала Центр здоров'я в районі Мінато в Токіо. Дружина президента поділилася враженнями від медзакладу і подробицями візиту в своєму Instagram-профілі.

"Сьогодні я відвідала Центр здоров’я у районі Мінато в Токіо, де почула про те, як саме в Японії підтримують дітей, їхні родини та вагітних жінок. Такі візити є важливими й корисними для мене – я бачу досвід і здобутки інших країн та думаю, які з ідей можна втілити в Україні", - написала Олена.

Також перша леді зізналася, що їй "було дуже цікаво дізнатися, як побудована інклюзивна інфраструктура у Центрі та що було зроблено для того, аби кожен відвідувач почувався комфортно".

"Керівники напрямів Центру поділились інформацією про те, як відбувається підтримка матерів і дітей під час вагітності та після пологів. У Японії є спеціальні значки для вагітних, які вони за бажанням можуть носити, щоб інші знали, що перед ними – жінка при надії, якій може бути потрібна допомога чи підтримка. А після народження дитини жінки можуть брати участь у спеціальних клубах, організованих Центром, – щоб не почуватись ізольованими", - зазначила Зеленська.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

Нагадаємо, що Зеленський побував на церемонії інтронізації імператора Нарухіто: вражаючі фото та відео.

Як повідомляв портал Знай.uа, Олена Зеленська опублікувала милі кадри з Японії.

Також портал Знай.uа писав, що Олена Зеленська порушила табу Японії на жовтий колір.