Партія "Слуга Народу" веде переговори з декількома відомствами, щоб організувати масову перевірку на поліграфі нардепів-членів фінансового комітету Ради. Про це заявив глава пропрезидентської фракції Давид Арахамія, передає "УП".

За його словами, чиновників можуть перевіряти на детекторі брехні СБУ, Міноборони, а також ГУР.

"Ми зараз ведемо переговори з декількома відомими відомствами, які мають досвідчених поліграфологів, зокрема СБУ, Міноборони, ГУР. Ми хочемо знайти законний шлях, як це можна зробити правильно. Людей багато і процедура поліграф-тестування досить тривала. Щоб не затягувати це на далекі роки, треба зробити це масово. У четвер зберемося на зборах і вирішимо як це логістично зробити. Але всі, практично всі члени комітету, зараз в цьому питанні дають добровільну згоду на проходження поліграфа", - повідомив Арахамія.

Давид Арахамія

Голова "Слуги народу" зазначив, що фракції нічого приховувати і він особисто був ініціатором процедури перевірки на поліграфі.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

"Я кажу, у нас є слова одних, слова інших. Перевірити їх ми не маємо можливості. Тобто поліграф зараз єдиний вихід і інструмент, нормальний з дуже високою ймовірністю - 95-98% ймовірності", - уточнив політик.

Також Арахамія розповів, що пройде поліграф у середу, проте готовий ще раз з усіма іншими, якщо цього буде недостатньо.

Давид Арахамія в ефірі "Право на владу"

"Зеленський у мене питав, який зараз настрій у фракції з цього питання. Я йому сказав, що практично всі наполягають на тому, щоб проходити поліграф і давайте з цього зробимо якусь юридичну процедуру", - заявив він.

У разі незадовільних результатів проходження поліграфа, нардепа виключать з фракції, додав Арахамія.

Нагадаємо, Зеленський хоче перевірити на детекторі брехні всіх членів Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дубинський зі "Слуги народу" заявив, що готовий пройти детектор брехні у прямому ефірі.

Також портал Знай.uа писав, що двоє нардепів з Одеси від "Слуги народу" провалили голосування в комітеті щодо антикорупційного закону.