Український уряд у державному бюджеті 2020 року передбачив на виплату субсидій 47,63 млрд грн. Даний показник на 10,5 млрд грн менше, ніж у Держбюджеті-2019, тоді на держдопомогу громадянам виділили 58 млрд грн.

Про це стало відомо завдяки заяві колишнього міністра соціальної політики України Андрія Реви, який вирішив прокоментувати зміни Кабміном правил нарахування субсидій.

Субсидія

"Все як зазвичай у нової зеленої команди. Обіцяли збільшити кількість субсидиантов на 1 млн домогосподарств, а на ділі зміна відсотка обов'язкового платежу з 15% до 20% зменшить кількість домогосподарств, які отримують субсидію десь на таку ж кількість домогосподарств. Кінець епохи бідності. Натурально", - заявив колишній міністр-дієтолог".

субсидіанти

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

"В вашій статті є неточність. Ви пишете, що сума на субсидії в бюджеті 2019 року була 55,1 млрд грн, а в бюджеті 2020 року - 47,63 млрд або зменшення майже на 8 млрд грн. Це не так. У бюджеті 2019 року були передбачені не 55,1 млрд грн, а 58 млрд грн. Ви не врахували, що в бюджеті 2019 року були 3 програми за субсидіями: дві програми Мінсоцполітики на суму 55,1 млрд і ще одна програма — на тверде паливо та балонний газ на суму - 2,8 млрд грн. Ця програма — Мінфіну. У бюджеті-2020 ці три програми об'єднані в одну на суму 47,63 млрд. Таким чином скорочення асигнувань на програму житлових субсидій і пільг не на 8 млрд, а на 10,5 млрд грн!" - підсумував Рева.

Нагадаємо, субсидій не буде? Франківчан приголомшили комунальним ноу-хау.

Як повідомляв Знай.uа куди полетимо: у Запоріжжі відкрили аеропорт після реконструкції.

Знай.uа писав, в Дніпрі ціна на картоплю зрушила з мертвої точки: скільки зараз "другий хліб".